Avslag i höstas men bygglov av ny nämnd

I höstas blev det blankt avslag. Nu får fastighetsägaren bygglov för exakt samma ansökan.
Trelleborg • Publicerad 24 januari 2007
Så här ska det se ut när ombyggnaden på Fjärdingslövsgården är klar. Bild: Sökande
Så här ska det se ut när ombyggnaden på Fjärdingslövsgården är klar. Bild: SökandeFoto:  

Det är en ny sheriff i stan. I byggnadsnämnden märks det att det är en ny politisk styrelse i Trelleborg.

Vid sammanträdet i tisdags togs ett ärende upp för andra gången. I höstas, när byggnadsnämnden hade socialdemokratisk majoritet, blev det blankt nej.

Nu blev det bygglov för att bygga lägenheter på andra våningen i en före detta ladugård vid Fjärdingslövsgården.

- När jag var liten var det massor av människor och djur här på gården. Nu är vi två äldre människor som bor här. Jag tänkte att det här skulle vara ett sätt att få lite mer liv på gården igen, säger Ragnar Knutsson, som planerar ombyggnaden på gården.

Meningen är att det ska bli fyra lägenheter på andra våningen i den gamla ladugården. På första våningen är det lager.

När byggnadsnämnden i höstas sade nej till ansökan var det med motiveringen att det inte är lämpligt med lägenheter på en gård där det råder verksamhet.

Ett skäl för den nya nämnden att säga ja är att det handlar om hyreslägenheter, där hyresgästen kan flytta när de vill.

- Vi planerar att börja bygga om taket under februari, säger Ragnar Knutsson. Om allt går som planerat borde hyresgästerna kunna fira jul här i år.

- Det kan vara intressant att se om det finns en marknad för hyreslägenheter på landsbygden, säger Stefan Ferm, stadsbyggnadschef i Trelleborg.

Leif Sjögren (c), ny ordförande i byggnadsnämnden i Trelleborg, har aviserat att det ska bli lättare att få bygglov i kommunen, speciellt på landsbygden. Beslutet om hyreslägenheterna i Fjärdingslöv ger en fingervisning om att det faktiskt blivit förändringar i synsättet i nämnden efter maktskiftet.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.