Annons

Avskalat på centralstationen

Den gröna presenningen i bakgrunden röjde definitivt eventuella tvivel om det faktiskt är några mil från centralstationen till operans högborg La Scala. Men publiken på lördagens vårkonsert verkade mer än nöjd med det avskalade.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2009
Maria Bojlund tog emot Oscar Qvarfort-priset och framförde sedan en slängpolska från Borrby. Foto: Claes Nyberg
Maria Bojlund tog emot Oscar Qvarfort-priset och framförde sedan en slängpolska från Borrby. Foto: Claes NybergFoto: 

- Den här konserten är höjdpunkten på årets säsong, sa Sven Andersson som hittat en plats på vänsterflanken i den gamla centralstationen.

Nu var han visserligen partisk som tidigare kontrabasist i Symfoniorkestern Trelleborg, men han var inte ensam om att lovorda initiativet.

Annons

- Det är en väldigt fin lokal. Jag var här även under oktoberfesten i fjor. Det är fint, och roligt att man kan samla så mycket folk, sa besökaren Inga-Lill Hansson från Trelleborg.

Det var tredje året som vårkonserten arrangerades. Kommunen vill kunna använda stationen till sitt egentliga syfte och hur länge traditionen kan pågå är osäkert. Men tågordningen i konserten var helt klar. Välkända stycken som Blomsterarian ur Carmen och ouvertyren till Den tjuvaktiga skatan avlöste varandra.

Solister var Elinor Fryklund från Malmö och trelleborgaren Joachim Bäckström. Joachim Bäckström tog i fjor emot det första Oscar Qvarfort-priset som tilldelas en ung lovande musiker med Trelleborgsanknytning. Årets pris gick till violinisten Maria Bojlund.

- En överraskning och otroligt uppmuntrande, sa Maria Bojlund, som är uppvuxen i Trelleborg.

Sedan två år tillbaka är hon riksspelman och spelar i huvudsak svensk och irländsk folkmusik.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons