Annons

Avgrävd kabel tystade telefoner

Flera boende på Kurland har enligt uppgift varit utan både fast telefon och bredband under en dryg vecka. Mycket tyder på att felen beror på att en kabel förstörts under vägarbetet vid Maglarpsrondellen.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2013
Telefon.
Telefon.Foto: 

En av de boende på Kurland är Ingvar Johansson.

- Det är förmodligen hela Kurland som har problem, säkert också ute på Stavstensudde, säger han.

Annons

De boende som har upplevt driftstörningar har alla olika operatörer, bland annat Bredbandsbolaget, Telia och Tele 2. Detta väckte spekulationer hos Ingvar Johansson och andra på Kurland, som funderade på om problemen berodde på en skadad kabel. Och mycket riktigt – Trafikverkets entreprenör Svevia som utför arbetet på E6 vid Maglarpsrondellen, bekräftar att en kabel grävts av i förra veckan.

- En kabel grävdes av när vi skulle sätta fundament till vägportalerna. Det hände på torsdagen innan midsommar, säger Anders Rosdahl, arbetsledare på Svevia.

Innan Svevia började gräva var ägare till kablarna på plats för att visa arbetarna var kablarna gick. Det visade sig dock att det var fler kablar på andra platser, som alltså grävdes av.

- Vi försökte få tag på ägarna till telekabeln direkt på torsdagen, men vi visste först inte vilka vi skulle jaga. På tisdagen var de där ute för att reparera men det blev inte klart. I dag fredag ska de tydligen vara där igen och fixa det, säger Anders Rosdahl.

Maria Sällberg
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons