Annons

Avgiften för avfall chockhöjs i Vellinge

Taxan för hämtning av hushållssopor höjs med 23 procent I Vellinge från och med årsskiftet. Det föreslår tekniska nämnden kommunstyrelsen. Anledningen är den nya förbränningsskatten.
Trelleborg • Publicerad 21 november 2006

Som exempel kommer en avgift på 1000 kronor från och med årsskiftet att ligga på 1230 kronor. Detta om tekniska nämndens förslag om höjd avfallstaxa går igenom.

Avfallsverksamheten har ett stort underskott i budgeten för 2007 och den absolut största anledningen till underkottet är den nya förbränningsskatten.

Annons

– Det beror alltså inte på oss utan det beror på att den förra regeringen ville införa förbränningsskatten, säger tekniska nämndens ordförande Tommy Larsson (m).

Det är framförallt avgiften för hämtning av hushållssopor som ska täcka underskottet. Avgifterna för trädgårdsavfall behålls medan avgifterna för latrin och slamtömning indexhöjs med 3,1 respektive 1,5 procent.

Genom avgifterna för hämtning av trädgårdsavfall inte höjs hoppas tekniska nämnden uppnå vissa positiva effekter genom att .

– Då kan vi förhoppningsvis öka hämtningen av trädgårdsavfall och avlasta återvinningscentralen i Stora Hammar, säger Timmy Larsson.

Trädgårdsavfall körs av Sysav till Malmö där det omhändertas.

Förslaget går nu via kommunstyrelsen till beslut vid kommunfullmäktiges sista möte för året i december.

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons