Annons

Avfallsproblem på väg att lösas

Kommunal Teknik ville själva ta över hämtningen av trädgårdsavfall och kontaktade SITA i Sverige AB med en förfrågan om de kunde tänka sig att släppa det. Det hävdar Mats Lundsgård på SITA.
Trelleborg • Publicerad 13 mars 2002

Han säger också att det fanns en miljöbil att sätta in men att Kommunal Teknik missuppfattat detta. - Det är inte sant, säger Sven Tilly på Kommunal Teknik. För att köra med lastbil i tätortstrafik måste den ha partikelfilter och avgasrening. Det hade inte SITA:s bil enligt Sven Tilly. - De sade att de kunde ordna fram en miljöbil till vecka 19. Men det kunde inte vi acceptera. Han är också övertygad om att problemen med att täcka in landsbygden i rutterna snart ska vara lösta. - Inom en månad har vi kört alla rundor, så att vi har koll på hur mycket tid vi har över. Då kan vi täcka in fler och fler hushåll. De sena turerna kring avtalet med SITA gjorde att flera av breven med besked om avhämtningsdag kom ut försent till de hushåll som Kommunal Teknik redan nu täcker in. Men det löser man med extra turer. - De som fått breven försent behöver bara höra av sig så kör vi en uppsamlingsrunda, säger Sven Tilly. Han beklagar också oredan som uppkommit i det plötsliga övertagandet av trädgårdsavfallet. - Man vill ha snabba svar, säger han. Men jag har inga solklara besked just nu. Text: Helena Malmström

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons