Annons

Även Trimera har gått i konkurs

Moderbolaget till Roxi Stenhus, Trimera AB, har nu också gått i konkurs. Ytterligare ett dotterbolag, XL-Bygg Bygghandlaren AB, försattes i konkurs samtidigt. Hela koncernen gjorde en förlust på 15,5 miljoner kronor i fjor.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2011

Det Trelleborgsbaserade husföretaget Roxi Stenhus gick i konkurs i mitten av mars. I tisdags lämnade även moderbolaget Trimera AB in en konkursansökan till tingsrätten.

– Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta lösningar på finansiering, men har dessvärre nått ett skede då det inte längre är rimligt att nå erforderlig finansiering, skriver Trimeras VD Lars Israelsson i ett pressmeddelande.

Annons

XL-Bygg Bygghandlaren AB har drivit två byggvarubutiker, en i Kävlinge och en i Veberöd. Enligt pressmeddelandet har Trimera AB under en tid försökt att sälja dotterbolaget XL-Bygg Bygghandlaren AB men utan att lyckas.

Trimera-koncernen omsatte förra året 70 miljoner kronor och gjorde enligt företagets bokslut en förlust på 15,5 miljoner kronor. Under året genomfördes även en nyemission som tillförde bolaget drygt 4,3 miljoner kronor.

Banken ställde in krediterna för både Roxi Stenhus och XL-Bygg Bygghandlaren i början av mars i år. Enligt företagets bokslutskommentarer ska XL-Bygg Bygghandlaren ha gjort stora kundförluster i höstas och haft för låg marginal på sålda varor under förra våren på grund av ett priskrig med framför allt en av de stora konkurrenterna.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons