Annons

Även Trelleborg riskerar stämning

Trelleborgs kommun handlade också fel när en elev felaktigt placerades i särskola. Det menar elevens advokat som inte utesluter en stämning även mot Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2009

TRELLEBORG. – I nuläget har vi koncentrerat oss på Vellinges skuld, men även Trelleborg har agerat försumligt, säger elevens advokat Magnus Dillcrona.

På måndagen landade ett skadeståndskrav på 9,2 miljoner kronor i Vellinge kommuns brevlåda. Magnus Dillcronas klient, en nu 21-årig man, kräver ersättning för att han som barn stämplades som utvecklingsstörd och i sjunde klass blev placerad i särskola. Först när mannen gick i tvåan på gymnasiesärskolan i Trelleborg upptäcktes det att han blivit felplacerad.

Annons

Den största skulden för det inträffade lägger Magnus Dillcrona på Vellinge kommun. Men även Trelleborgs kommun borde ha agerat annorlunda när eleven började skolan där, menar han.

– Trelleborgs kommun skulle ha gjort en egen bedömning om huruvida min klient var lämplig att gå i särskolan, men man gick helt på Vellinges bedömning. Visserligen fick Trelleborg inget underlag från Vellinge kommun, men man frågade inte efter något heller, säger Magnus Dillcrona.

Att det var Trelleborg som upptäckte att pojken var felplacerad är visserligen en förmildrande omständighet för kommunen, menar Dillcrona.

– Men framförallt var det min klient själv som såg till att felaktigheten uppmärksammades.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons