Auktion lockade många

Söndagens auktion i Granhyddan lockade massor av besökare.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2005

Söndagen var lite grå och kylig, men utan regn. Ingen dag för stranden, men inte heller för att sitta hemma. Så vad hittar man då på?

Jo, man går tydligen på auktion. Granhyddans rotunda var närmast smockfull när klubban höjdes för det första utropet vid söndagens dödsboauktion, som arrangerades av Karlssons auktioner och antik.

Runt om Granhyddan och på alla småvägar stod bilarna nästan på varandra, parkerade av auktionsbesökare, pigga på att ropa in ett eller annat.

– Det kommer alltid mycket folk när det är hela hem som auktioneras ut, säger Leif Karlsson, som driver auktionsfirman och även en butik på Östergatan i Trelleborg.

Sammanlagt var det cirka 600 utrop under söndagens auktion. Det handlade om möbler som bokskåp i valnöt, sjömanskistor, jugendfåtöljer, byråar, vitrinskåp och pottskåp. Dessutom kristallkronor och fotogenlampor, guld och silver till exempel barockljusstakar, musikinstrument som gitarr, dragspel och banjo. Vidare en matservis från Rosenthal, kaffeservis Blå Blomster, konstglas, koppar, tenn och mässing, klockor, cyklar, en remdriven Mustangmoped och mycket mycket mer. Allt från ett lantbrukarhem på Söderslätt.

– När det är ett dödsbo som auktioneras ut finns det något för alla, säger Leif Karlsson, som håller auktion regelbundet i Granhyddan. När det är en helhet på det här sättet så finns alla sorters grejor med.

Leif Karlsson ordnar även auktioner på Öland sommartid.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.