Annons

Åttorna erbjuds läsa upp betygen

Trelleborg • Publicerad 18 november 2005

Till nästa sommar, med start i mitten av juni 2006, erbjuds även de som går i åttan att förbättra sina meritvärde på Sommarskolan.

Det har skolnämnden bestämt.

Annons

– Ju tidigare eleverna kan förbättra sina kunskaper, och ju tidigare de kan få godkänt i kärnämnena, desto bättre, resonerar skolchefen Barbro Melander.

Förutom ungdomar från årskurs åtta arrangeras ungdomar kurserna från nian och gymnasiet i ämnena svenska, matematik och engelska. Lektionerna ges på Söderslättsgymnasiet.

Tidigare i november berättade Trelleborgs Allehanda om det här årets Sommarskola, där det bland annat framgick att ungefär hälften av de 31 deltagande niorna fick godkänt.

Sämre gick det för dem som gick på sommarskolan från IV, Individuella programmet: endast tre av de 16 eleverna därifrån fick godkänt.

Sommarskolan under 2005 pågick mellan 13 juni och 8 juli.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons