Annons

Attendo vill starta LSS-boende

Det privata vårdbolaget Attendo LSS har fått nys om den stora bristen på LSS-boenden i Trelleborgs kommun. Nu vill företaget köpa mark och bygga ett eget boende.
Trelleborg • Publicerad 29 februari 2012

– Vi har sett att det finns ett behov av gruppbostäder i Trelleborgs kommun, och då är vi ett bra alternativ, säger Bobi Joncevski, affärsutvecklingschef på Attendo LSS.

Bobi Joncevski har skickat ett brev till samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborgs kommun. I brevet ansöker företaget om markanvisning för att bygga LSS-boende. Avsikten är att företaget, via bildandet av ett dotterbolag, ska förvärva mark för att bygga LSS-boende i egen regi och tillhandahålla platser till Trelleborgs kommun och eventuellt även andra kommuner.

Annons

Attendo LSS vill bygga ett boende med cirka sex platser i ett plan med en bottenyta på runt 450 kvadratmeter. I första hand vill företaget bygga i Trelleborgs tätort, men kan även tänka sig andra områden i kommunen.

– Vad det blir för typ av boende är inte bestämt, det beror på behovet, säger Bobi Joncevski.

Trelleborgs kommun har under en längre tid haft brist på boenden för funktionshindrade personer med behov av särskilt stöd. Bristen har lett till att kommunen flera gånger tvingats betala vite.

Bristen beror bland annat på att det varit svårt att hitta lämpliga fastigheter att bygga LSS-boenden på, men enligt Bobi Joncevski har Attendo LSS inte själv gjort några efterforskningar om möjligheten att köpa mark. I brevet skriver Bobi Joncevski att företaget vill träffa kommunen för att diskutera saken.

– Vi går in med den här förfrågan nu och så får vi föra en dialog med kommunen, säger han.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons