Annons

Åtta partier kräver byggstart för E 6

Regeringen måste snarast fastställa ett datum för att påbörja utbyggnaden av E 6. Dessutom bör ett beslut om miljöprövning fattas omgående.
Trelleborg • Publicerad 16 december 2003

Det kräver samtliga partier i Trelleborgs kommunstyrelse som tillsammans skickat ett brev till statsråden Ulrika Messing och Lena Sommestad och Vägverkets regionchef Susanne Lindh. Bakgrunden till brevet är att det i november inträffade ytterligare två svåra olyckor på vägen, två dagar i sträck. Med sin intensiva lastbilstrafik och branta kanter är E 6 en farlig väg med hög olycksfrekvens, skriver de åtta partierna i kommunstyrelsen. Därför måste utbyggnaden påbörjas genast. Varje försening kan leda till att ytterligare olyckor sker. Förutom trafiksäkerhetsaspekten betonar de politiska partierna att en utbyggnad har stor betydelse för det svenska näringslivet, inte minst med tanke på att Trelleborgs hamn är landets näst största och nyligen har investerat 5,5 miljarder i verksamheten. Standarden på E 6 är mycket hög på båda sidor om Östersjön, utom just de tolv kilometrarna mellan Vellinge och Trelleborg, påpekas i brevet. Även miljöprövningen går alldeles för långsamt, tycker de politiska partierna och kräver att saken avgörs inom kort. Regeringen har redan haft frågan för avgörande i ett och ett halvt år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons