Återvinning får stå kvar

Mark- och miljödomstolen går på kommunens linje och tillåter återvinningsstationen på Stavstensvägen att stå kvar. Domstolen går därmed emot länsstyrelsen som istället gick på de överklagande grannarnas linje.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2013
Foto: 

Det var i oktober 2011 som samhällsbyggnadsnämnden gav tillfälligt bygglov för återvinningsstationen vid Stavstensvägen. Bygglovet blev tillfälligt eftersom marken enligt detaljplanen ska användas som park.

Ett par grannar, som har hus precis invid stationen, överklagade bygglovet. De stördes av ljud från kastade flaskor och ljud och ljus från bilar som ibland körs in vid stationen sent på kvällstid.

Länsstyrelsen menade att ett tillfälligt bygglov på mark som egentligen ska användas till annat kan man bara ge om det handlar om något som inte är bestående. Men eftersom det finns ett behov av en återvinningsstation i området bör den inte placeras på mark där bygglovet måste vara tillfälligt.

Mark- och miljödomstolen pekar på att kommunen ska gå över till ett nytt renhållningssystem med flerfackstunnor 2014. Då kommer det inte finnas behov av återvinningsstationen och den är därför tillfällig.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.