Annons

Åtalet är väckt mot badhuschefen

Drygt 95 000 kronor försvann från badhusets kassa innan förskingringen upptäcktes. När den tillförordnade badhuschefen nu åtalas riskerar han upp emot två år i fängelse.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2011

De 95 532 kronorna har försvunnit från badhusets kassa under ett års tid, och inte en månad som man först misstänkte. Enligt åklagaren Fredrik Peters har summorna som försvunnit växt efter hand som förskingringen pågått.

– Ofta är det ju så, att det börjar smått och sedan blir större efter hand, säger Fredrik Peters.

Annons

Det var i slutet av januari i år som förskingringen uppdagades. Den tillförordnade badhuschefen var sjukskriven och hans kollegor skulle ta över veckorutinen att räkna kassan och sätta in pengarna på banken. Då upptäckte de att det saknades pengar.

I veckan ska kommunens personalchef ha en överläggning med representanter från mannens fackförbund. Fritidschefen Kenth Sjövall har tidigare sagt till Trelleborgs Allehanda att han tror att förskingringen kommer att leda ett avsked av badhuschefen.

Badhuschefen är sedan flera år anställd på badhuset. Han gick in som tillförordnad chef i november 2009 när den förra badhuschefen slutade med omedelbar verkan.

Den nya brottstiden, januari 2009-januari 2010, skulle innebära att han har förskingrat under nästan hela den tid som han arbetat som chef på badhuset.

Kommunen yrkar på att chefen ska betala tillbaka hela det förskingrade beloppet som skadestånd.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons