Annons

Åtalas för mordförsök och misshandel av barn

Nu åtalas den man som misstänks ha försökt mörda en kvinna i en by i Trelleborgs kommun den 12 juni i år.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2018 • Uppdaterad 10 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Casper Johansson

Mannen åtalas för rattfylleri, olovlig körning, ringa narkotikabrott, försök till mord och försök till grov misshandel.

Det var strax innan klockan 19 den 12 juni som polis och räddningstjänst larmades till en adress i en by i Trelleborgs kommun med anledning av ett mordförsök.

Annons

På väg till platsen påträffade polisen en bilist som misstänktes köra rattfull. Det visade sig att mannen var den man som misstänks för mordförsöket.

Enligt åklagaren har mannen försökt döda kvinnan genom att slå henne med sina händer, med en metallkolv och med ett glas. Han ska ha slagit henne i huvudet, tinningen och på kroppen.

Kvinnan fick bland annat sårskador, blåmärken och svullnad. Hon fick föras till sjukhus med ambulans.

Åklagaren yrkar i andra hand på att mannen ska dömas för grov misshandel, om han inte kan dömas för mordförsök. Åklagaren menar att mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet när han slagit kvinnan med metallkolven och hon låg på golvet.

Enligt åklagaren är enda anledningen till att brottet inte slutade med mord att en annan person ingrep och tillkallade polis.

Mannen åtalas också för försök till grov misshandel av ett barn. Mannen ska ha lyft upp barnet, som är under sex år gammal, och dragit henne i ben och armar. Han ska även ha kastat en blomkruka mot henne.

Flickan fick ett blåmärke, en bula och en sårskada.

Åklagaren anser att om brottet hade fullbordats så hade det varit att betrakta som grovt, eftersom mannen riktade våldet mot ett litet barn och agerade besinningslöst. Anledningen till att brottet inte fullbordades är enligt åklagaren enbart på grund av tillfälliga omständigheter.

Mannen förnekar brotten, förutom den olovliga körningen och rattfylleriet. Han har suttit häktad sedan den 15 juni.

Rättsförhandlingarna är planerade att pågå under två dagar.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons