Annons
Den 47-åriga kvinna och hennes 30-åriga dotter som greps på Öresundsbron efter att ha försökt smuggla in 20,6 kilo amfetamin till Sverige åtalades på skärtorsdagen.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2010

De båda kvinnorna är bosatta i Trelleborg. Tillsammans med tre män, varav en från Holland och två från Göteborgstrakten, åtalades de för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

Den 30-åriga dottern åtalades även för vapenbrott efter att polisen vid en husrannsakan funnit tre pistoler i hennes bostad som hon saknar tillstånd för.

Annons

Enligt åtalet ska de två männen från Göteborgstrakten ha börjat planera narkotikasmugglingen i oktober i fjor. De tog kontakt med mannen i Holland och fortsatte sedan planera för smugglingen. En av männen kontaktade även den 47-åriga Trelleborgskvinnan och avtalade att hon med sin bil och med dottern som förare skulle resa till Amsterdam för att hämta och föra narkotikapartiet till Sverige.

Den 17 november placerades narkotikan i kvinnans bil och enligt åklagaren har både kvinnan och hennes 30-åriga dotter känt till det innan de båda, dagen efter, körde till Sverige.

Den svenska polisen hade haft spaning på kvinnan och dottern hela tiden och när de kom till Öresundsbron väntade polis och tull på att gripa dem.

Samtliga åtalade sitter nu häktade i väntan på rättegång. En av männen från Göteborgstrakten avtjänar dessutom ett tidigare fängelsestraff.

Ola Isaksson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons