Annons

Åtal: Man ringde kvinna 44 gånger trots kontaktförbud

En 40-årig man från Trelleborg är misstänkt för att trots kontaktförbud ha tagit kontakt med en kvinna på sociala medier, kontaktat hennes syster och ringt kvinnan över 40 gånger. Nu åtalas han för olaga förföljelse och vapenbrott.
Trelleborg • Publicerad 24 juni 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen har sedan den 25 juli 2016 ett fortlöpande kontaktförbud mot kvinnan, men har enligt åtalet under perioden 31 mars till 6 juni i år trots detta sökt kontakt med henne på ett flertal olika sätt.

Första gången ska ha brutit mot förbudet var det genom att skicka en vänförfrågan på Snapchat följt av en förfrågan att få följa kvinnan på Instagram några dagar senare. Därefter väntade mannen några veckor och tog sedan kontakt med kvinnans syster och bad systern hälsa till henne.

Annons

Lite mindre än en månad senare började mannen att ringa på kvinnans telefon. Han misstänks ha ringt henne vid totalt 44 tillfällen under loppet av några dagar.

Samme man är också åtalad för att den 24 mars i år olovligen innehaft en elpistol på en adress i Trelleborg.

Josefine SidhuSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons