Annons

Åtal för hot mot tjänsteman

En 44-årig man åtalas vid Trelleborgs tingsrätt för hot mot tjänsteman sedan han hotat en kvinnlig parkeringsvakt till livet.
Trelleborg • Publicerad 21 januari 2002

Händelsen inträffade den 26 juli 2001. Den kvinnliga parkeringsvakten såg mitt på dagen en personbil med släp som stod parkerad vid Norregatan 9 i Trelleborg.

Annons

Ekipaget stod inte bara mot färdriktningen, utan även uppställt så att släpet täckte hela, och bilen delar av gångbanan.

Eftersom ingen syntes till väntade p-vakten några minuter. Till slut kom två män, bärandes en dörr, ut genom porten. P-vakten upplyste männen om deras olämpliga parkering, och att det fanns parkeringsmöjligheter på andra sidan gatan. Enligt åtalet fick hon till svar: "Du tror väl inte att vi går och bär dörrar i denna värmen längre än vad vi behöver".

Männen gick åter in i huset för att hämta fler dörrar. Parkeringsvakten skrev ut en p-bot, och fortsatte norrut på Norregatan och in på Ehrenbuschgatan.

Då blir hon uppsprungen av de två männen som, enligt åtalet, öste hot över henne. En av männen skrek att han skulle döda p-vakten nästa gång han såg henne genom att köra över henne med bilen.

Den åtalade 44-åringen förnekar brott men säger sig ha sagt något liknande: "Man skulle kunnat köra över dig", men han menade inget allvarligt med de orden.

44-åringen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret. Redan 1985 dömdes han för bland annat grov stöld. Sedan dess har han dömts för exempelvis misshandel, stöld, bokföringsbrott, och narkotikabrott.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons