Astrids vänner sjöng på församlingshemmet

Pippi, Emil, Karlsson och alla andra uppträdde i går kväll när S:t Nicolais barnkör bjöd på Astrid Lindgren-afton.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2007
Sandra Danielsson bjöd på en riktig busig show som Pippi Långstrump. I bakgrunden sjunger S:t Nicolais barnkör. Bild: Claes Nyberg
Sandra Danielsson bjöd på en riktig busig show som Pippi Långstrump. I bakgrunden sjunger S:t Nicolais barnkör. Bild: Claes NybergFoto: 

- Min favorit är Emil. Här är så rolig. Speciellt när han häller ut krabbor på golvet, utbrast Filip Uggla, åtta år, när han gick genom dörrarna till församlingshemmets stora scen.

Vilken tur för Filip att kvällens föreställning bjöd på hela tre olika Emil. Dessutom var även Pippi, Karlsson på taket och alla andra på besök när S:t Nicolais barnkör bjöd på minneskonsert till Astrid Lindgrens ära. Britt-Louise Håkansson ledde kören och uppträdde även som den sura Prussiluskan.

De tre Emil, Robin Stenford, Simon Egermayer och Conny Friis öppnade kvällen med "En till som jag". De fick sedan hjälp av sångsolisten Thomas Flodin i rollen som Alfred.

Sedan sprang en sprudlande Sandra Danielsson in som Pippi och busade med kören i bland annat "Mors lilla lathund".

Kyrkoherde Gustav Centervall höll också ett tal om Astrid Lindgren.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.