Annons

Äspöbor vill ha kommunalt avlopp

Stopp i avloppet. Översvämningar i toaletten, duschrummet och köksvasken. Det är vardag för två fastighetsägare i utkanten av Äspö som nu ber kommunen att hitta lösningar för att dra in en kommunal avloppsledning.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2006

I dag har de två familjerna en enskild avloppsanordning med infiltration. Den töms två gånger om året. Efter den senaste tidens problem har företaget som åtgärdar de akuta problemen påpekat att anläggningen är i slutet av sin livslängd. Kommunen planerar att bygga ut etappen Äspö-Hemmesdynge under hösten 2007, men familjerna vill ha en snabbare lösning och påpekar att grannen 200 meter bort redan har kommunalt avlopp. Kan man då inte hitta en lösning, eftersom det blir omöjligt att bo kvar utan fungerande avloppssystem, undrar brevskrivarna.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons