Annons

Åsikter om E 6 fortsätter strömma in

Naturskyddsföreningen tycker att det är oacceptabelt att lägga motorvägen så nära två skolor. Det framgår av föreningens synpunkter på översiktsplanen för väster.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2006
Många åsikter om den planerade dragningen av E 6 framförs i de yttranden som kommit in till kommunen. ARKIVBILD: CLAES NYBERG
Många åsikter om den planerade dragningen av E 6 framförs i de yttranden som kommit in till kommunen. ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Enskilda trelleborgare, föreningar, myndigheter och partier fortsätter tycka till om den fördjupade översiktsplanen för västra Trelleborg. Synpunkter har strömmat in till kommunledningskontoret under de senaste dagarna.

I går kom flera åsikter in och i flera av inläggen riktas kritik mot förslaget att lägga motorvägen, och därmed placera tung lastbilstrafik, i närheten av både Bäckaskolan och Fågelbäcksskolan.

Annons

"Naturskyddsföreningen ser mycket positivt på den kartläggning som gjorts av naturområdena och ambitionerna med dessa", skriver företrädare för föreningen, som samtidigt hoppas att Vägverket tar fram en plan där flera vägalternativ för dragningen av E 6 presenteras. Några boende intill Bäckaskolan förespråkar en ringväg runt Trelleborg centrum och att trafiken leds från väg 108 via ringvägen runt Trelleborg ut på E 6 i befintlig sträckning. Kristdemokraterna vill också undvika att E 6 dras förbi skolorna och vill att man låter den gå snett över där Preem-macken är i dag och direkt och en anslutning till det planerade truck-centret. Dessutom vill kd att ringvägen mynnar ut vid Hedvägens förlängning.

I sitt yttrande önskar Sysav att det görs en analys av vad förändringen av Väster innebär för renhållningsbolaget i området. "Vi förutsätter dock att erfoderliga skyddsavstånd även fortsättningsvis kommer att beaktas mellan Sysavs verksamhet på Albäcks avfallsupplag och Persåkers återvinningscentral", skriver Sysav.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons