Arvoden till politiker klubbade

39 750 kronor i månaden. Det får Göran Holm (m) i arvode för att vara borgmästare i Vellinge kommun nästa år. Holms ersättare som kommunstyrelsens ordförande, Lars-Ingvar Ljungman (m), får en månadslön på 93 100 kronor.
Trelleborg • Publicerad 11 januari 2007

Arvodena klubbades igenom av kommunstyrelsen på tisdagen. Kommunstyrelsen beslutade också att ge M-nämndens ordförande Carina Larsson (m) och miljö- och byggnadsnämndens ordförande Nils-Ola Roth (m), vardera 34 950 kronor för sina deltidsuppdrag. Tidigare beslut rörande Larssons arvode var på endast 31 455 kronor.

– Vi har insett hur betydande arbetet för M-nämndens ordförande är, säger Nils-Ola Roth som också är vice ordförande i kommunstyrelsen.

Under 2007 kommer gruppledaren för socialdemokraterna, Christina Skörvald att få 9 325 kronor i månadsarvode. Detta eftersom hon tillhör det största oppositionspartiet. Samma ersättning får Henrik Thorsell (fp) som är andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsen har också beslutat ge politikerna i nämnderna två timmars arvode för att de läser igenom handlingarna till sammanträdena. Arvodet är 212 kronor per timme för ordinarie ledamöter och 159 kronor per timme för ersättare.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.