Annons

Arrangörerna var flitiga som bin

På biets dag var det full aktivitet, inte bara i bikuporna, utan även bland arrangörerna. Kjell Nilsson var på plats för att demonstrera visningskupan.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Utställarna satte upp tält och ställde i ordning säljstånd knappa timmen innan portarna för allmänheten skulle slås upp klockan 11. Solsken, värme och en svag bris bådade gott för en stor tillströmning besökare. BILD:CLAES NYBERG Ett väder som även bina trivs i, enligt biodlare Arne Carlsson , som också är ordförande i Sydvästra Skånes biodlareförening. - Bin mår inte bra när det blåser, förklarade han och tillade att man av samma anledning hoppas att kommunen kan hjälpa till med plantering av buskar runt Länkgårdens vackra park. - Vi hoppas att den här dagen ska göra att vi får fler biodlare i framtiden, sade han. På plats fanns även Trelleborgs Naturskyddsförening, kommunens Agenda 21-representant, samt Ajgeldingerska förskolan som visade upp hur man kan arbeta med bin som tema i barngrupper. Sven Cornelius har varit biodlare i 60 år och tycker fortfarande att de små insekterna är lika fascinerande. - Det mest spännande och fantastiska är när ett nytt bisamhälle blir till, berättade han. Han var på plats för att sälja sin rapshonung och ljus gjorda av bivaxkakor. Han avslöjade även vilken honung som tillhör hans egna favoriter. - Den godaste honungen är den som slungas i juli och innehåller hallon och andra växter. Den är sötare, har mer smak och är inte så fast som den tidiga rapshonungen, menade han.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons