Annons

Arrangörer hoppas på rekord i USA-bilar

”Vi hoppas på bra väder och många bilar”, säger Krister Göransson, en av arrangörerna bakom Palmträffen som går av stapeln på lördag. Eftersom föreningen firar sitt tioårsjubileum hoppas de kunna locka rekordmånga bilar med anor från andra sidan Atlanten och från svunna tider.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2012
USA-bilar i hundratal väntas till Trelleborg på lördag. Årets Palmträff hålls som vanligt i Mellanköpinge bakom Palms åkeri.
USA-bilar i hundratal väntas till Trelleborg på lördag. Årets Palmträff hålls som vanligt i Mellanköpinge bakom Palms åkeri.Foto: Tomas Nyberg
Foto: Claes Nyberg

– Vi hade 400 bilar i fjor. Vi kan lätt få plats med det dubbla, säger Krister Göransson.

I fjol kom ett litet gäng från South Rodders som kör så kallade hot rod-bilar till träffen. I år hoppas arrangörerna att de ska locka till sig fler med samma typ av bilar.

Annons

– De hade bara ett litet smakprov här i fjor. I år har de en egen hörna där de ska bygga upp en liten mekarverkstad, förklarar Krister Göransson.

Nytt för i år är också att man bjudit in motivlackerare som ska visa sin skicklighet och att man försöker locka fler som vill sälja bildelar.

– Vi kallar det swapmeet och alla som vill sälja delar är välkomna att göra det, säger Krister Göransson.

För den som vill ha en frisyr som överensstämmer med en 50-talsbil kommer även en frisör specialiserad på 50-talsfrisyrer att finnas på plats.

Som vanligt kommer det att vara bilbedömningar i år i sju olika klasser och efter träffen, som beräknas pågå till omkring klockan 17 så är det en gemensam cruising som startar på Stortorget i Trelleborg.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Karin Lennebo
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons