Annons

Armeringsjärn i pulkabacken upprör föräldrar

I Skegrie anläggs just nu en pulkabacke. Och en fotbollsplan är planerad. Livet för områdets ungar borde leka. Men en av mammorna är inte nöjd. "I backen dumpas byggavfall som finns kvar i byn sedan Lantmännens byggnader revs".
Trelleborg • Publicerad 4 juli 2008
Betongrester och annat byggskräp flyttas från ett ställe till ett annat. Bild: Albin Brönmark
Betongrester och annat byggskräp flyttas från ett ställe till ett annat. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Hon blev arg och förvånad när hon på torsdagsförmiddagen såg hur jord full av armeringsjärn och elsladdar grävdes ner i en meter djupa hål runt den blivande pulkabacken. Avfallet kommer ursprungligen från Lantmännens gamla byggnader som revs för att ge plats åt villatomter. Några nybyggare upptäckte avfallet på sin tomt och kommunen tvingades att göra något åt saken.

– De borde göra sig av med det för gott, på en deponistation. Nu gräver de ner armeringsjärn där barnen ska leka istället. och vad händer när de kommer fram om några år? Ska de gräva ner det någon annanstans då? säger mamman som vill vara anonym.

Annons

På tekniska nämnden går meningarna isär. Bengt Lander känner inte till vad som händer i Skegrie.

– Det är ju olämpligt om det slängs där barnen är. Företaget som gräver ska flytta avfallet till en lämplig plats, en deponi eller tipp, säger han och hänvisar till Stefan Andersson i samma nämnd.

Stefan Andersson är däremot medveten om vad som pågår och han ser inga problem med det.

– Klart att det varit lämpligare att lägga på en deponistation men det är en kostnadsfråga. Nu lägger man det på ett ställe där man vet att det inte kommer skada någon.

Han menar vidare att avfallet bara läggs på baksidan av backen där det ska vara plantering.

– Vad spelar det för roll när snön kommer? Barn leker överallt, är mammans reaktion på det.

Hon ger inte upp utan fortsätta prata med sina grannar och i värsta fall vända sig till miljönämnden.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons