Annons

Årlig andpromenad på Pergo

Påhejade av en stor publik rumlade andmamman och hennes elva ungar ut i vårsolen. För femte året i rad genomfördes den numer traditionella andpromenaden vid Pergos kontor på Strandridaregatan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2002

BILD: TOMAS NYBERG En stor skara ur personalen hade samlats för att beskåda skådespelet och vädret kunde inte ha varit bättre för de små ungarnas premiärdopp i havet. Enligt Britt-Marie Ljungfeldt återkommer andmamman år efter år. Hon brukar flyga in på deras innergård mot slutet av mars och inreda sitt rede. - Hon lägger sig alltid under samma buske och vi brukar ge henne lite vatten och bröd ibland, berättar hon. Tidigare år har personalen suttit ute och fikat på gården, sida vid sida med den ruvande mamman. I år har dock vädret inte tillåtit det. - Så vi har knappt märkt av att hon varit här, säger Britt-Marie Ljungfeldt. Under helgen kläcktes årets kull. Enligt personalen visade andfamiljen tydligt att det var dags att vandra vidare. Havet och vardagslivet lockade på dem. Rastlöst och nervöst har de vankat av och an inne på den lilla gården. - Hon och ungarna har kommit fram till dörren så fort hon sett att det rört sig inne vid receptionen. Hon liksom visade att det var dags att komma ut nu, berättar Britt-Marie Ljungfeldt. Text: Andreas Wiklund

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons