Annons

Arkeologer ska undersöka

Trelleborg • Publicerad 1 december 2004

När Finax Bröd i Trelleborg, före detta Ångbagarn, ska bygga ut sina lokaler, måste först en arkeologisk förundersökning genomföras.

Utbyggnaden vid Finax bageri i Trelleborg berör ett gammalt gravfält, en fornlämning som ligger dold under marken. Gravfältet är tidigare delvis undersökt och har daterats till främst yngre järnåldern. Syftet med den förundersökning som nu ska genomföras är att klara ut vad som finns på platsen. Om det finns några bevarande anläggningar bevarade inom fornlämningen, och om det behövs mer ingående arkeologiska undersökningar på platsen.

Finax bröd planerar att bygga ut bageriet i Trelleborg med cirka 4000 kvadratmeter. Den undersökning som nu ska genomföras kostar maximalt 82 000 kronor plus kostnaderna för 128 maskintimmar.

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons