Annons

Årets sjukgymnast i Trelleborg

Öppen mottagning och satsning på långtidssjukskrivna har gjort en Söderslättsbo till Årets sjukgymnast.
Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2007
Björn Hassgård arbetar i Trelleborg men bor i Östra Grevie. Nu kan han dock kalla sig Årets sjukgymnast. @08 Bildbyline: Bild: Tomas Nyberg
Björn Hassgård arbetar i Trelleborg men bor i Östra Grevie. Nu kan han dock kalla sig Årets sjukgymnast. @08 Bildbyline: Bild: Tomas NybergFoto: 

– Jag visste att min chef hade nominerat mig men trodde aldrig att jag skulle få utnämningen. Så när beskedet kom i måndags var det en chock, säger Björn Hassgård med ett stort leende.

Anställning har han i Trelleborgs lyftet rehab och det är också för arbetet där som han får priset.

Annons

Björn Hassgård har hjälpt personer att få vård snabbare tack vare en öppen mottagning där sjukgymnaster genast gör en bedömning. Han har dessutom arbetat med ett projekt som vill hjälpa långtidssjukskrivna och långtids-arbetslösa tillbaka till arbete.

– Projektet drivs i samarbete med Försäkringskassan, Arbets- och försörjningsenheten samt Arbetsförmedlingen. Vi rehabiliterar patienter som har haft olika besvär som har hållit dem från arbete. För oss har det visat hur nyttigt samarbete är i de här frågorna, säger Björn Hassgård. – Det här är precis vad vi vill satsa på just nu, säger Anna Hertting, ordförande för lsr, legitimerade sjukgymnasters riksförbund, som delar ut priset.

– Att få hjälp snabbt är otroligt viktigt för patienterna. Väntan gör nämligen att akut smärta kan gå över till kronisk smärta. Och den andra delen, att få ner statistiken för sjukfrånvaro, är aktuellt på grund av alliansens politik, säger Anna Hertting. Priset delas ut den 10 september då sjukgymnastdagarna startar i Stockholm. Sedan 1995 har utnämningen getts av lsr men det här året blir det en viss förändring, vilket Björn Hassgård kan vara glad över. Han får nämligen, förutom utnämningen, även 10 000 kronor.

– Fast jag tror att det här inte bara hjälper mig. Personer får nog upp ögonen för att sjukgymnaster finns i Trelleborg och det kan hjälpa Lyftet Rehab. Så ja, min chef Thomas Sundell är nog också glad, ler Björn Hassgård.

Lina Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons