Annons

Årets Neapris går till fyra tuffa tjejer

Årets Nea-pris, som delas ut till minne av Linnea Persson, går till fyra tjejer på Fågelbäckskolan.
Trelleborg • Publicerad 15 februari 2007
Sara Pedersen, Mandy Quist, Madeleine Haraldsson och Jannica Christensen på Fågelbäckskolan får årets Neapris för att de ställt upp för en kompis som råkat illa ut. Bild: Claes Nyberg
Sara Pedersen, Mandy Quist, Madeleine Haraldsson och Jannica Christensen på Fågelbäckskolan får årets Neapris för att de ställt upp för en kompis som råkat illa ut. Bild: Claes NybergFoto: 

Sara Pedersen, Mandy Quist, Madeleine Haraldsson och Jannica Christensen får priset för att de hjälpt och försvarat en tjejkompis som råkat ut för att få en kränkande bild utskickat på mobiltelefoner.

- Det var några killar som fotade henne när hon var på ett solarium, berättar de fyra pristagarna. Vi såg till att bilderna kom bort från telefonerna och försökte stötta henne.

Annons

Torbjörn Barrander är rektor på skolan och berömmer tjejernas insats.

- Det är fyra tjejer med mycket attityd och använder de den attityden på rätt sätt så händer det saker, säger han. Det är Girl Power när den är som bäst.

Catarina Persson är mamma till Linnea, som gick bort i hjärnhinneinfla0mmation bara 14 år gammal. Tillsammans med en rad andra sitter hon med i juryn som beslutar vem som ska få priset, som delas ut på Ung Kultur Möts i mars i år och består av 2 000 kronor, glaspris och diplom.

- Ni ska verkligen känna att ni har gjort något bra, tjejer, säger Catarina Persson när hon överraskar de fyra pristagarna med rosor på Fågelbäckskolan på torsdagsmorgonen.

Lasse Bryggare

0410-545 710

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons