Annons

Årets lucia kröntes i S:t Nikolai

Efter dansande tomtar, snögubbar och pepparkakor stod hon så där. Årets Lucia med sina sex tärnor.
Trelleborg • Publicerad 8 december 2005
I Lübeck blev det svenska luciatåget mycket uppmärksammat.
I Lübeck blev det svenska luciatåget mycket uppmärksammat.Foto: 
En stämmningsfull kväll i S:t Nikolai kyrka. Många hade samlats för att njuta av årets lucia. Bild: Tomas Nyberg
En stämmningsfull kväll i S:t Nikolai kyrka. Många hade samlats för att njuta av årets lucia. Bild: Tomas NybergFoto: 

Det var fullsatta bänkrader i S:t Nikolai kyrka under gårdagskvällen. Alla hade de kommit för att se kröningen av årets lucia, Sofie Persson.

– Det här är bara jättekul! Vi har varit i Tyskland och lussat också. Kom hem med båten halv åtta i morse och vi hade knappt sovit någonting på natten så visst är jag trött men så länge det är kul så orkar man ändå, säger en glad och strålande Sofie Persson.

Annons

Efter kröningen hjälpte förra årets luciatåg till med vacker sång. Bland annat framfördes Hosianna och Det strålar en stjärna. Tidigare i veckan har det lussats i Lübeck. Något som väckte stor uppmärksamhet. Både tyska och spanska tv-stationer gjorde inslag om de skånska ljusspridande flickorna.

Väl hemma igen är det fortsatt fullspäckat schema. Något som förra årets lucia, Maria Olsson minns.

– Mina råd till Sofie är att hon ska lita på sig själv, behålla sitt lugn och se till att bära kronan rakt annars rinner stearinet ner i huvudet och det gör riktigt ont, säger Maria Olsson innan hon överlämnar kronan till prästen för årets kröning.

Therese Löfstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons