Årets företagare: Butikschefen som vågar gå sin egen väg

I januari har Hans Holmberg drivit ICA-butiken i Anderslöv i tio år. Planerna är att fortsätta ett tag till men en utmaning till lär det bli i karriären.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2007

Hans Holmberg har varit trogen livsmedelsbranschen under hela sitt arbetsliv.

– Från allra första början städade jag på hemköp i Trelleborg, säger Hans Holmberg.

Efter jobb på ICA i Veberöd och inom Dagab-koncernen landade han till sist hemma i Anderslöv. Det var här Hans Holmberg växte upp.

Han har under årens lopp successivt utvecklat butiken. Nu handlar det om att förbättra verksamheten, till exempel bygger butiken just nu ut sin frukt- och grönsaksavdelning.

– Det finns alltid något att göra. Förra året bytte vi hela inredningen. Hans Holmberg trivs med friheten att vara sin egen och att kunna forma verksamheten på egen hand. Och han går sina egna vägar. När många andra butiker gått över till färdigpackat så har Hans Holmberg hållit fast vid att stycka allt kött själv och det tänker man fortsätta med.

– ICA säger att man ska dra in på timmar och köpa färdigpackat. Jag har gått lite mot strömmen och har inte dragit in någon timme sedan jag började. Hans Holmberg tror att kunderna uppskattar att kunna köpa butiksstyckat och att alltid möta personal i butiken.

– Man har igen det i slutändan.

Han har i nuläget inga planer på att gå vidare till något annat och tror att han är kvar i butiken om fem år.

– Men en sista utmaning i arbetslivet blir det. Antingen i en annan butik eller med något helt annat, säger Hans Holmberg.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.