Annons

Årets företag: Flyttande företag stannar i Trelleborg

Trelleborg • Publicerad 14 november 2007

Stefan Möller driver verksamheten på Intra tillsammans med sin bror Jörgen. Pappa Roland startade företaget 1991 i Billesholm.

– Men utvecklingen genom åren har gjort att vi behövt flytta vart tredje år, säger Stefan Möller.

Annons

Först gick flyttlasset till Bjuv, sedan till Helsingborg och 2000 till Trelleborg.

– Här var större lokaler och så bor jag i Skanör. Företaget importerar produkter som handtruckar, verktygsskåp och lyftbord från olika dela av världen. Produkterna säljs sedan till återförsäljare och hamnar i olika kataloger som år ut till industrier och företag.

Stefan Möller har efter karriär som grafiker och säljare varit med i företaget i elva år och brorsan Jörgen i tre. Men de klarar inte av allt jobb själva.

– I dag är vi 13 i Trelleborg, 16 på företaget totalt med de anställda på vårt dotterbolag i Estland, säger Stefan Möller.

För att kunna växa vidare bygger företaget nya lokaler på Västra industriområdet. Flytt blir det kring årsskiftet. Inom en snar framtid hoppas Stefan Möller kunna köpa upp ett delvis konkurrerande företag i Sverige för att nå fler kunder. Under nästa år vill han anställa två– tre nya medarbetare och nå en omsättning på 100 miljoner kronor.

Magnus Aspegren

Företaget Intra Materialhantering har gått i arv från far till söner.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons