Annons

Arbetsmiljöverket kräver ombyggnad

Sedan i november har Arbetsmiljöinspektionen väntat på svar. Det är fortfarande oklart när Malörtens LSS-boende ska renoveras.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2003

Kritiken från myndigheten gäller brister när det gäller toaletterna, ventilationen och personalens utrymme som bedöms som små. - Vi vill ha en tidsplan, en garanti som visar när den undermåliga ventilationen ska åtgärdas och moderniseringen av gruppboendet ska göras, säger Lars Liljekvist som är inspektör på Arbetsmiljöverket. Nu lovar kommunen, genom Anders Lindkvist på socialförvaltningen, att boendet ska göras om under våren: - Helst vill vi att arbetet sätter igång så fort som möjligt. Går allt enligt planerna är renoveringen färdig i maj. Det beror på hur snabbt det går med upphandlingsprocessen som ska göras innan arbetet kan komma igång, säger han. Det gäller fem rum på Malörten, äldreboenden som går under LSS-stöd, Lagen om särskilt stöd. Arbetsmiljöverket har väntat otåligt på att kommunens representanter, med socialchefen Karin Cederholm och verksamhetschefen Rose-Marie Heidedal i spetsen, ska presentera en tidsplan. I förra veckan skickade de via Anders Lindkvist in sitt svar: - Alla rum har inte toaletter, vilket förstås är otidsenligt. Moderniseringen av de fem rummen bygger på att alla rum ska ha tillgång till toalett. Under byggtiden erbjuds de boende plats på ett korttidsboende som ligger inom ramen för Östergården, förklarar Anders Lindkvist. Han påpekade samtidigt att gruppen som ska flyttas från Malörten förblir intakt under renoveringstiden eftersom de fem pensionärerna som de berör kommer att bo i anslutning till varandra, precis som vanligt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons