Annons

Arbetsmiljön i skolan ska bli bättre

Trelleborgs kommun presenterar nu en handlingsplan för hur arbetsmiljön ska bli bättre på skolor och förskolor i Vannhögs rektorsområde.
Trelleborg • Publicerad 6 oktober 2003

Det är efter anmärkningar från arbetsmiljöinspektionen som kommunen tagit fram handlingsplanen. När det gäller kritiken mot Skegrie skola hänvisar kommunen i sitt svar till arbetsmiljöinspektionen till att en ny skola planeras som beräknas stå klar i januari 2005. När gamla skolan byggs om till förskola försvinner även problemen på Äppelgården, enligt kommunens svar. En ramp mellan klassrummen i paviljongen ska sättas upp nu i höst. Enligt handlingsplanen ska en rad åtgärder genomföras på Vannhögskolan. En genomgripande översyn av utemiljön ska göras före januari 2004, bullermätningar ska genomföras och värmesystem och fönstertätning ska ses över under hösten i år. Bristen på grupprum tar längre tid att åtgärda enligt tidsplanen, men problemen ska vara lösta till år 2008. Arbetsmiljöinspektionen uttrycker förvåning över att problemen på Lillevångskolans fritidsverksamhet inte uppmärksammats tidigare. Det handlar om att antalet platser utökats utan någon analys av konsekvenserna. I handlingsplanen hänvisas till den kommunövergripande utredningen om skolan och att en tredjedel av eleverna ska flyttas till en annan skola. På Lillevångskolan ska även land annat lekredskapen ses över och renoveras vid behov, termostaterna ska kollas och städrutinerna ändras. På Högalids förskola ska bland annat ventilationssystemet kontrolleras och en del lekredskap kontrolleras och lagas. Ett nytt kokeri ska köpas in till köket och städrutinerna för soprummet ses över.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons