Annons

Arbetslösheten stiger i Trelleborg - för sjunde månaden i rad

Arbetslösheten fortsätter att stiga i Trelleborgs kommun. För sjunde månaden i rad. I december var 8,2 procent av trelleborgarna i arbetsför ålder utan arbete.
Publicerad 15 januari 2020
Arbetslösheten i Trelleborg ökar för sjunde månaden i rad.
Arbetslösheten i Trelleborg ökar för sjunde månaden i rad.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sett till antalet personer var 1 760 trelleborgare inskrivna som arbetssökande under den sista månaden i fjor. En ökning med 113 personer, eller 0,5 procent, jämfört med december 2018. Det visar statisk från Arbetsförmedlingen som nyhetstjänsten Newsworthy har tagit fram.

För Trelleborgs del innebär det att arbetslösheten har ökat sju månader i rad. Men fortfarande ligger Trelleborgs kommun under snittet i hela Skåne: 9,8 procent. Lägst är arbetslösheten i Lomma, 3,9 procent, och högst i Malmö, 13,9 procent.

Annons

Tittar man på gruppen ungdomar, 18-24 år, så stiger arbetslösheten även bland dem. I december var 10,2 procent av trelleborgsungdomarna inskrivna som arbetssökande. Det motsvarar 218 personer. Men liksom den totala arbetslösheten så ligger arbetslösheten bland ungdomar något lägre än snittet i Skåne totalt.

Sett till utrikes födda i Trelleborg var 19,2 procent av dem arbetslösa i i december i fjor. En ökning med 0,4 procent jämfört med ett år tidigare.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons