Annons

Arbetslösheten minskar

Arbetslösheten fortsätter att minska i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 9 maj 2014

I april var 9,1 procent av trelleborgarna arbetslösa, en minskning med 0,6 procentenheter jämfört med förra året.

Arbetsmarknadens återhämtning har märkts under hela året, även om det inte handlar om några jättekliv framåt. Framförallt är det ungdomsarbetslösheten som minskar, även om den fortfarande är hög. I dag är var femte ung trelleborgare arbetslös, för ett år sedan nästan var fjärde.

Annons

Trelleborg ligger lite bättre till än Skånesnittet. I hela länet är 9,9 procent arbetslösa. Arbetslösheten minskar även stort, men återhämtningen går långsamt.

Det är heller inte lika många som varslas om uppsägning. Under april varslades 300 personer i Skåne, vilket kan jämföras med 770 personer för ett år sedan. Det aktuella antalet ligger därmed klart under genomsnittet, det vill säga cirka 500 varslade under den senaste tioårsperioden. Flest varselberörda fanns inom tillverkningsindustrin.

De stora skillnaderna mellan Skånes kommuner består. Arbetslösheten var i april lägst i Lomma, 3,3 procent av arbetskraften, och högst i Landskrona, 15,3 procent. Även Malmö hade en stor andel arbetslösa med 14,6 procent.

Fanny Nyberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons