Annons

Arbete för funktionshindrade prisades

Eva Cremona, sektorssamordnare för Resurs på Söderslättsgymnasiet, fick på tisdagen ta emot årets Attentionpris i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 2 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Stefan Laine och Britt-Marie Dahlberg från föreningen Attention delade på tisdagen ut pris till Eva Cremona (till vänster), specialpedagog på Söderslättsgymnasiet.
Stefan Laine och Britt-Marie Dahlberg från föreningen Attention delade på tisdagen ut pris till Eva Cremona (till vänster), specialpedagog på Söderslättsgymnasiet.Foto: 

Trelleborg. Med Eva Cremonas hjälp får elever med neuropsykiatriska funktionshinder extra stöd i sitt skolarbete på Söderslättsgymnasiet. För tre år sedan började hon arbetet med att bygga upp stödverksamheten i Resurs. Hon kontaktade då föreningen Attention i Trelleborg och bad om hjälp att förmedla information och kunskap om neuropsykiatriska funktionshinder till lärarkollegorna på skolan.

– Resursteamet är en riktig framgångssaga tycker vi. Det betyder väldigt mycket för vår målgrupp att det fungerar för dem i skolan, säger Stefan Laine, föreningens ordförande.

Annons

Målgruppen är personer med diagnoser som ADHD, Aspergers syndrom, Damp och autism. Genom stödet från Resurs får de större möjligheter att klara av att gå på ett vanligt gymnasieprogram.

– I botten är det en rättvisefråga, att alla elever ska ha rätt till en likvärdig skola, säger Eva Cremona som är stolt över utmärkelsen.

– Den betyder verkligen jättemycket, säger hon.

Attentionpriset i Trelleborg delades ut för fjärde året och ska gå till någon som under året gjort något särskilt för föreningens målgrupp.

Olof Broddesson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons