Annons

Apoteket på Fagerängen har stängt

Sedan den första maj är apoteket på Fagerängen stängt. Fram till den första september är Fagerängsborna nu hänvisade till apoteket på lasarettet och i Valen.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2003

På Fagerängen finns bland annat två sjukhem som drabbas av stängningen. - Vi kommer att se till att de får sin medicin levererad direkt till sjukhemmet i stället, säger Karin Jacobsson som är områdeschef för apoteken i Trelleborg. Anledningen till den totala sommarstängningen är personalbrist. Tidigare somrar har apoteket minskat sina öppettider, men i år har personalsituationen på apoteken i Trelleborg förvärrats drastiskt. - Det är värre än tidigare år, medger Karin Jacobsson. Vi hade tänkt att ha öppet några timmar per dag i sommar, men två långtidssjukskrivningar på apoteket Svea i Valen gjorde att vi fick stänga Fagerängen helt för att klara av situationen. I stället för att dra ner i större omfattning på Svea valde apoteket att flytta över personalen från Fagerängen dit. Förhoppningen är att apoteket på Fagerängen kan öppna igen den första september, men några garantier kan Karin Jacobsson inte ge. - Det råder generell brist på farmaceuter i Sverige. I år är det värre än nånsin, förklarar Karin Jacobsson. Branschen har inte kontinuerligt utbildat nya farmaceuter. Nu har många börjat gå i pension och det råder stor brist på utbildad personal. Tidigare fanns det enbart en utbildning i Uppsala, men sedan något år finns utbildningen även på andra ställen i Sverige. Även apoteket Svea kommer att dra ner på öppettiderna i sommar. Från vecka 27 och sex veckor framåt stänger apoteket klockan klockan fem alla vardagar utom torsdagar, då det är öppet till sex.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons