Annons

Äntligen premiäråk med nya snökälken

Äntligen kom snön. På onsdagseftermiddagen samsades ett tiotal unga vintersportare vid kälkbacken på Lille vång.
Trelleborg • Publicerad 24 januari 2007
Sanna Nilsson, 8 år, kunde i går eftermiddag genomföra ett efterlängtat premiäråk med julklappen
Sanna Nilsson, 8 år, kunde i går eftermiddag genomföra ett efterlängtat premiäråk med julklappenFoto:  
Pontus Bohlin som bor precis intill backen hade lånat sin kompis uppblåsta gummiring. I full fart åkte han på magen ned för backen. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Pontus Bohlin som bor precis intill backen hade lånat sin kompis uppblåsta gummiring. I full fart åkte han på magen ned för backen. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Sanna Nilsson, 8 år, hade just invigt sin julklapp som hon väntat på att få använda sedan julafton.

– Det var jättekul. Jag har längtat efter att få testa den i backen, säger Sanna.

Annons

Hon syftar på sin svarta blanka styrbara snowracer som med Sanna vid ratten fick upp en hög fart ned för pulkabacken i går eftermiddag.

För de unga vinterglada besökarna i pulk- och kälkbacken är det tunna snölagret som de senaste dagarna svept över Sveriges sydspets efterlängtat.

Ett gynnsamt väderstreck har bevarat ett tunt lager snö över hela kullen. Pontus Bohlin, 11 år, som bor granne med pulkabacken har de senaste dagarna varit en flitig pulk- och kälkåkare.

I går hade han lånat kompisen Tobias, uppblåsbara vinterfarkost.

– Det är härligt med snö, säger Pontus med stänk av snöflingor i ansiktet.

Sekunden senare är han på väg upp igen för backen för att få mer pirr i magen när åkkudden som ser ut som en badring accelererar ännu en gång ned för sluttningen.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons