Annons

Äntligen en varm midsommarafton

För första gången på flera år blev det lite svettigt i ringdansen kring majstången i Östervångsparken under midsommarafton. Sommarvärmen överväldigade, glädjande nog, både sångledare, publik och deltagare. – Det är så härligt att se så mycket folk, i år är det ju till och med två ringar runt stången, de senaste åren har det bara räckt till en ring, säger Ida Wedin, Trelleborgs scoutkår.
Trelleborg • Publicerad 24 juni 2005

Östervångsparken svämmade nästan över av sommarklädda människor under fredagseftermiddagen. De senaste årens huttrande under paraplyer, våta sandaler och sönderregnad picknick var ett minne blott när orkestern spelade upp till ringdans för stora och små.

Snabbt bildades en stor ring och sångledarna Jessika Ram, Åsa Kajrup och Malin Jeppson från Trelleborgs scoutkår inledde ringlekarna med den självskrivna "Så går vi runt kring en midsommarstång". Efter ett par sånger, bildades en andra ring kring stången och det var dags för det stora paradnumret "Små grodorna" som fick en uppskattad trelleborgsk variant som extranummer när de hoppande djuren utökades med både hästar, hundar och fåglar. Fåglarna fick flaxa istället för att hoppa.

Annons

Charlie Sverud, 4 år, som i vanliga fall bor med sin familj på Lanzarote, men som var på besök i Sverige, tyckte att det var roligt att dansa en dans som hette "jumping frogs". Hennes mamma, Louise Sverud, var också glad.

– Det är första gången på flera år som jag är hemma och firar midsommar, så det är ju extra kul att det blev så fint väder, hinner Louise Sverud säga, innan Charlie drar med henne ut i dansen igen. Trelleborgs scoutkår som anordnar midsommarfirandet i Östervångsparken var också glada över det fina vädret. De sista åren som man anordnat midsommarfirande har inte varit så festliga på grund av regn och kyla. Glädjen var därför desto större i år.

– I två år har det bara varit folk så att det knappt räckte till en ring kring midsommarstången, nu är det ju två, säger Ida Wedin glatt och plockar sedan vidare med de leksaker och mjukdjur som är till försäljning till förmån för scoutkåren.

Runt midsommarstången har det blivit dags för "Prästens lilla kråka".

Och i år kan man ramla i gräset utan att riskera att bli blöt.

TrelleborgÅsa Meierkord
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons