Annons

Antirasister hindrade möte

30-talet antirasister samlades på tisdagskvällen på Västergatan. De skanderade slagord i protest mot Sverigedemokraterna som höll informationsmöte i en kommunalägd lokal.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2002

Polisen var på plats och följde händelseutvecklingen och efter drygt en halvtimma tågade antirasisterna mot Övre för återfärd mot Malmö. BILD:CLAES NYBERG Sverigedemokraterna hade kallat till informationsmöte för att etablera en lokal avdelning inför höstens val. Målet är att komma in i Trelleborgs kommunfullmäktige och 75-100 personer var inbjudna till mötet, men bara ett tiotal hade anslutit vid mötets början klockan 19. Antirasisterna var på plats och protesterade mot Sverigedemokraternas politik. - Det här stör oss inte. Det enda problemet är att mötesdeltagare på väg hit vänder och försvinner härifrån, hävdade Björn Söder, ordförande i Sverigedemokraternas södra distrikt.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons