Annons

Antibuller-kampanj i Trelleborg

Arbetsmiljöverket genomför en kampanj för att kolla bullret på skolor, förskolor och fritidshem. I Trelleborg har man hittills besökt två förskolor och en skola.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2006

Bakgrunden till Arbetsmiljöverkets kampanj är att klagomål på bullret på skolor och förskolor blivit allt vanligare.

I Trelleborg har verket bland annat inspekterat skolan i Anderslöv. Där hittade inspektörerna problem inom köksverksamheten på skolan.

Annons

Enligt inspektionsmeddelandet kan det finnas risk för buller som skadar hörseln i köket. Arbetsmiljöverket kräver nu att kommunen ska undersöka förhållandena i köket på Anderslövs skola och vidta de åtgärder som behövs.

På Örtagårdens förskola har verkets inspektörer också hittat problem i köket. Även där menar verket att kommunen måste undersöka förhållandena samt vidta de åtgärder som behövs. Om inta allt kan göras på en gång ska kommunen i alla fall skriva en handlingsplan som anger när problemen ska lösas.

Samma problem med buller i köket har inspektörerna även upptäckt på Gertrudsgårdens förskola där man ställer samma krav på kommunen som på Örtagården.

Enligt Arbetsmiljöverket kan den som utsätts för buller känna både trötthet och irritation, utan att man för den skulle kopplar detta till bullret.

Bullret kan bidra till att göra arbetet mer stressande än nödvändigt. Personalen kan också bli tröttare och prestera sämre om de anställda utsätts för buller.

Särskilt påfrestande blir det om man måste uppfatta vad någon annan säger, men har svårt att göra det på grund av buller.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons