Antenner stör antenntillverkare

Sätt inte upp några 3G-antenner på västra industriområdet! Vi kommer att störa ut dem och de kommer att förstöra våra mätningar. Det hävdar företaget VHF Teknik AB, som tillverkar bland annat 3G-antenner på västra industriområdet, i en skrivelse till byggnadsnämndens ordförande.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2003

Två bygglovsansökningar för 3G-master på västra industriområdet har kommit in till byggnadsnämnden, en på reningsverket och en på Sysavs anläggning. Båda masterna skulle bli 36 meter höga. Båda masterna är för 3GIS räkning. Ute på västra industriområdet ligger företaget VHF Teknik AB som tillverkar specialantenner och antenntorn för de olika 3G-operatörerna. Innan de kan leverera sina antenner måste kontrollmätningar göras så att antennerna uppfyller vad tillverkaren lovar. - Om vi får master här ute, kan vi lika gärna slå igen, säger Sven Jacobson som äger VHF Teknik. En 3G-mast här ute skulle förstöra alla våra mätningar och vi skulle störa ut operatörens mottagare under dagtid. VHF Teknik är enda tillverkare av specialantenner i Sverige och levererar över hela Europa. Företaget har tolv anställda inklusive säljare. Tidigare låg VHF Teknik i Malmö och råkade då ut för samma sak när Telia Mobile byggde ut GSM-nät och Minicall. Störningarna blev så svåra att Telia fick stänga vissa sändare. Precis som nu hade ingen undersökt vad företagen i området sysslade med.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.