Annons

Anställda rasar mot Green Cargos ledning

Missnöjet jäser bland de anställda på Green Cargo i Trelleborg. Flera från personalen på företaget som Trelleborgs Allehanda har talat med säger att de inte har fått tillräckligt med information om den aviserade flytten av fraktcentret till ett planerat Green Cargo-center Malmö i och med Trelleborgskontorets nerläggning.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2003

Dessutom är de besvikna över att de som slutar inte får den årslön i ersättning som utlovats. Nu ges istället sex månadslöner till dem som säger upp sig. Hälften av det 30-tal som har erbjudits nya jobb har nappat på erbjudandet att börja jobba i Malmö istället. Just nu finns det fyra vakanser på det tilltänkta Green Cargo-centret. Planerna på att flytta till Malmö skjuts upp till början av september, vilket många av de anställda menar har skapat ännu mer osäkerhet. Det var i september förra året som åtta varslades på Green Cargos fraktcenter i Trelleborg. Men ingen har hittills mist jobbet. - Arbetsgivaren har inte tagit tillräckligt med ansvar i och med att det inte har getts några klara besked om omplaceringen till Green Cargo-center i Malmö, säger Björn Johansson, facklig företrädare för Statstjänstemannaförbundet. Lars-Åke Persson, som representerar Seko, säger att relationerna mellan arbetsgivaren och facket är ansträngda på grund av den senaste tidens diskussion om flytten. - Många av de berörda mår dåligt eftersom arbetsgivaren har struntat i att hålla fast vid löftet att dem som slutar ska få 12 månadslöner, säger han. Rune Karlsson som är personalchef på Green Cargo, och stationerad i Stockholm, säger att det avgångsvederlag som gällde 12 månadslöner inte gäller längre eftersom det fortfarande finns vakanser på Green Cargo-kontoret i Malmö.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons