Annons

Anställd på hamnen sålde sprit på jobbet

Ledningen på Trelleborgs hamn misstänker att en anställd på företaget sålt sprit till sina kollegor. "Helt oacceptabelt", säger vd Tommy Halén.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2013

Enligt Sydsvenskan ska den anställde ha sålt sprit under nästan ett år. Tidningen skriver att han haft flera skåp i företagets källare där han förvarade alkoholen som importerats från Tyskland.

– Jag blir förvånad om det försiggått under så lång tid som ett år. Jag fick uppfattningen om att det rört sig om ett inköp till midsommar, säger Tommy Halén till Trelleborgs Allehanda.

Annons

Ledningen i hamnen fick reda på vad som hänt i mitten av förra veckan. Den vet inte hur omfattande försäljningen varit. Tommy Halén kan inte heller svara på hur mycket alkohol som förvarades i företagets lokaler.

– Men det har egentligen ingen betydelse om det rör sig om en flaska eller flera. Det är helt oacceptabelt, säger Tommy Halén.

– Vi har agerat snabbt i den här frågan och sett till att all alkohol tagits bort från lokalerna och informerat samtliga om att det här inte är okej.

Ledningen har haft samtal med den anställde som misstänks stå bakom försäljningen. I nuläget arbetar han kvar. Ingen polisanmälan är gjord.

– Vi kommer att göra en utredning och sedan se. Jag har lärt mig att vara 100 procent säker innan jag agerar, säger Tommy Halén.

Han tror att utredningen blir klar efter semesterperioden. Samtliga anställda kommer också i smågrupper få information om hur företaget ser på det inträffade.

– Vi har arbetat mycket med drogfrågan och har en tydlig antidrogpolicy.

Louise Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons