Anonymt tips hjälpte polisen hitta tjuv

Ett anonymt tips ledde till att en 22-årig man från Trelleborg på tisdag kväll kunde gripas för grov stöld och villainbrott.
Trelleborg • Publicerad 16 januari 2002

Tipset inkom till polisen att 22-åringen på tisdagen hade gjort inbrott i en villa på Buntmakaregatan och bland annat stulit en Playstation-konsol.

Alla anonyma tips föranleder någon polisåtgärd, men för att exempelvis en husrannsakan ska kunna genomföras måste tipset verifieras av någon annan händelse.

När tipset kom in till polisen hade villainbrottet inte hunnit anmälas. När polisen som fick tipset kontrollerade uppgiften om ett inbrott på Buntmakaregatan visade det sig att en polispatrull just då var på plats vid villan och tog uppgifter kring inbrottet.

Att tipset kom in innan polisanmälan var upprättad var av betydelse när åklagaren beslutade om en husrannsakan hemma hos 22-åringen på Syster Jennys väg.

Där fann polisen mycket riktigt ett Playstation och annat gods från inbrottet.

22-åringen sitter på onsdag kväll häktad i Ystad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.