Annons

Anonym anmälan mot Trelleborgs Allehanda

(Uppdaterad 15.41) I en anonym anmälan till överåklagare Sven-Erik Alhem anklagas Trelleborgs Allehandas annonsavdelning för mutbrott i samband med en Spanienresa för annonsörer.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2003

- Jag har skickat ärendet vidare till enheten mot korruption i Stockholm, säger Sven-Erik Alhem. Men det betyder inte att man kan dra slutsatsen att jag menar att det är brottsligt. - Det finns inte tillstymmelse till mutbrott i detta, säger Inge Gyllin, vd för Skånemedia, som driver tidningarna Trelleborgs Allehanda, Ystads Allehanda och Kristianstadsbladet. Annonsörerna har själva betalt resan som ingick i ett paketerbjudande. Bakgrunden till anmälan är en resa till Spanien som Trelleborgs Allehandas annonsavdelning genomförde i november tillsammans med ett antal annonsörer. I resan, som varade i två dagar, deltog 37 personer. Under resan fick annonsörerna utbildning i hur de kan få ut mesta möjliga effekt av de pengar de satsar på annonser, genom utformning, tidpunkt med mera. Resan erbjöds ingen enskild annonsinköpare utan det var de annonserande företagen som själva utsåg vem som skulle åka med. - Det är naturligtvis allvarligare om en resa erbjuds en enskild person, säger Sven-Erik Alhem. Principen är dock att arbetsgivaren ska stå för alla resor som anställda gör.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons