Annons

Ännu oklart hur mycket som förstörts

Skolförvaltningen har ännu ingen klar bild av hur mycket material som förstörts i branden. En del av skolmaterialet har kunnat räddas och saneras, medan annat gått förlorat.
Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2009

TRELLEBORG. – I det akuta läget kom vi ju inte åt allting. Då fick lärarna låna en del böcker och annat material av andra skolor. Sedan har personalen kunnat hämta en del saker efter hand, säger Calle Karlsson som är administrativ controller på skolförvaltningen.

Centralskolan är egentligen redan utdömd ur arbetsmiljösynpunkt på grund av dålig ventilation men fastighetsförvaltningen har fått dispens att använda den även den här terminen.

Annons

– Vi har nu fått information om att vi kan fortsätta använda den ännu längre om det behövs, säger fastighetschefen Krister Clerselius.

Det finns idag inga beslut om att eventuellt låta vissa klasser börja på Kattebäck i väntan på att alla klassrum är klara.

– Jag vet att rektorerna vill hålla ihop hela verksamheten på samma ställe, säger Calle Karlsson.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons