Annons

Ännu inget flyttdatum bestämt

Den dåliga konjunkturen hindrar fortfarande Kockums Industrier från att bestämma flyttdatum för verksamheten till Trelleborg. Men att flytten blir av ska ingen tvivla på, menar vd Björn Widell.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2012
Foto: 

– Vi har kunderna, men bankerna ger dem inga lån, säger Björn Widell.

Han menar att det finns ett stort intresse ute bland transportföretagen i Europa för att köpa järnvägsvagnarna som Kockums industrier producerar.

Annons

– Men bankerna begär att företagen ska ha en mycket stor del av pengarna i kontanter för att de ska bevilja lån på resten, vilket gör att kunderna inte kan lägga order, säger han.

Det är oron för konjunkturen som gör bankerna restriktiva med lån.

– Men vi jobbar vidare stenhårt, med en flytt till Trelleborg i sikte, säger Björn Widell. Men en flytt kostar en hel del, så vi tvingas avvakta ännu ett tag tills utsikterna ljusnar.

Kockums Industrier hoppas mycket på sin nya vagn, Megaswing Duo.

– Den kan ta alla former av semitrailers – 100 procent – inte bara de 5 procent som är specialbyggda för järnväg.

Björn Widell menar att det av miljöskäl finns ett stort intresse för godstrafik som kombinerar väg och järnväg.

– Och den nya vagnen gör att man kan använda redan befintliga semitrailers till det. Förhoppningen är att vi snart kan tillverka den nya vagnen i Trelleborg.

Sanna Wahanta
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons