Annons

Ännu inget beslut kring tandröntgen

Det blev inget beslut angående tandröntgens framtid på sjukhusen i Trelleborg och Ystad. De fackliga representanterna vill ha mer tid för att gå igenom förslaget om nedläggning.
Trelleborg • Publicerad 9 september 2013

Under mötet på måndagen mellan divisionschef Patricia Enocson och facket angående nedläggningen togs inget beslut. Det slutgiltiga beskedet för hur man ställer sig till förslaget kommer istället den 17 september. Patricia Enocson ville inte gå in på exakt vad som sagts på mötet men säger att hon vill ha facket med sig och därför har de fått mer tid för att gå igenom förslaget.

Om förslaget blir verklighet kommer man ändå kunna röntga tänderna i Trelleborg. Colosseumkliniken i Trelleborg har likadan utrustning som den som finns på sjukhusen i dag. Sara Magnusson är klinikledare på Colosseumkliniken i Malmö City och Trelleborg.

Annons

– Det är alltid tråkigt när man lägger ner verksamheter i mindre städer. För äldre människor och barn är det kanske inte alltid så lätt att ta sig till Malmö. Vi har både utrustning och personal för just panoramaröntgen så vi hoppas kunna hjälpa patienterna här i Trelleborg, säger hon.

På Colosseumkliniken har de tillräckligt med patienter till skillnad från sjukhuset och säger att folktandvården kan skicka sina patienter till dem i stället för till Malmö.

– Jag hoppas att folktandvården i framtiden kan remittera patienter till oss så att de slipper åka till Malmö för tandröntgen. Även om trycket ökar på oss har vi personal för att klara detta, säger Sara Magnusson.

Louise Löfgren
Michael Elmvret
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons