Annons

Ännu ingen större pendlarparkering i sikte i Skegrie

Nästan tre år efter att motorvägen mellan Vellinge och Trelleborg öppnats är pendlarparkeringen vid Skegrie fortfarande alldeles för liten. Och någon ljusning synes ej.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2014
Platserna på pendlarparkeringen vid Skegrie räcker inte till på långa vägar. Foto: Tomas Nyberg
Platserna på pendlarparkeringen vid Skegrie räcker inte till på långa vägar. Foto: Tomas NybergFoto: Tomas Nyberg
Foto: 

- En utbyggnad finns med på listan, men den är inte prioriterad, säger Ulrika Jeppsson, planerare på Trafikverket.

Parkeringsplatsen vid Skegrie byggdes efter de förutsättningar som man då trodde gällde för busspendlingen. Men det visade sig att det är betydligt populärare att sätta bilen vid Skegrie och ta bussen därifrån än förväntat. Redan direkt efter att motorvägen öppnats stod det klart att behovet av p-platser var större än beräknat.

Annons

En av dem som upplever problemen dagligen är Maria Jönsson i Skegrie.

- Jag blev glad när busshållplatsen kom och trodde att jag skulle slippa köra in till Trelleborg för att sätta bilen. Jag behöver bilen för att lämna barn på dagis.

Men Maria Jönsson insåg snart att det inte blev som hon hoppats.

- Om jag kommer väldigt tidigt så finns det plats. Men lite senare så är det kört. Då står det bilar på hela parkeringsplatsen och på många andra ställen i närheten också. Det är överfullt.

Ibland chansar hon och kör till Håslöv för att ställa bilen.

- Men det kan vara fullt där också, och då får man ändå köra tillbaka till Trelleborg, så oftast blir det att jag gör det med en gång i stället.

Ulrika Jeppsson håller med Maria Jönsson om att det brukar vara fullt vid Skegrie.

- Vi är medvetna om att det finns ett problem, säger hon. Pendlarparkeringen vid Skegrie är väldigt populär. Däremot är det min uppfattning att det är lättare att hitta en ledig plats vid Håslöv.

Fanny Nyberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons